Huvudentrén till Lindesberg Arena.

Om Lindesberg Arena

Hela bergslagens mötesplats

Lindesberg Arena är en multiarena som invigdes år 2010.

Vardagar mellan kl. 07.00-16.00 bedriver Lindeskolan, en gymnasieskola i Lindesbergs kommun, sina idrottslektioner i arenan. Samtidigt som det i våra fem konferenslokaler sker olika sorters konferenser och möten. Tillsammans med restaurangen & bowlingen ordnar vi med förtäring.

På Lindeskolan finns ett idrottscollege med flertalet idrotter. De har sina lektioner i och runt arenan. Här finns även kontor för idrottslärare och instruktörer. 

Affärsidé

Vi ska erbjuda attraktiva evenemangs‐, upplevelse‐ & mötesdestinationer till invånare och företag i Bergslagen med omnejd.

I vår verksamhet ska vi arbeta med hög servicenivå och vara tillgängliga för våra gäster som ska uppleva det enkelt att ha med oss att göra.

Föreningslivet i Lindesberg Arena

Kl 16.00 kliver föreningslivet in i arenan. De två föreningar som upptar den mesta tiden av våra två fullstora planer är Lindesberg Volley damer som spelar i Elitserien samt LIF Lindesberg herr som spelar i allsvenskan.

Vi vågar säga med stolthet att vi har norra Europas finaste dojo med 500 m2 judomatta och en fantastisk panoramautsikt över Lindessjön. Här tränar riksidrottsgymnasiet i judo sida vid sida med föreningen Frövi Judo.

I gymnastikhallen, som ligger på entrèplan, har vi Stråssa GF med gymnaster som tävlar på elitnivå. Här finns också en klättervägg samt en hoppgrop med tumblingmatta. Förutom Stråssa GF nyttjar Bergslagens klättersällskap samt Lindesberg AGF ytorna oftast.

Helger kan ni besöka oss för olika matcher, cuper, tävlingar, konserter, mässor m.m. På eventsidan kan du hålla koll på nästkommande evenemang.

Tillsammans är vi Lindesberg Arena, hela Bergslagens mötesplats.

Visste du att...

  • Lindesberg Arena har en yta på 8300 m2.
  • Det totala maxantalet personer som får vistas i arenan är 2500.
  • Med samtliga läktare inräknade har vi plats för 1647 sittande.
  • Vi har tio stycken rullstolsplatser och fler kan ordnas vid behov.
  • Vi har bla. 5 konferens/mötesrum,2 fullstora idrottshallar, en stor gymnastikhall med klättervägg,500 m2 judomatta i Dojon m.m.
  • Restaurangen har plats för 160 personer.
  • Bowlingen har totalt åtta banor.
vitt
Frövi Judo Logga
LAGF Logga
Lindesberg Volley Logga
Stråssa GF Logga
LIF Logga
Lindeskolan logo
Berslagens klättersällskap logo